Henrik Aspegren blir VD för Sweden Water Research

Det är nu klart att Henrik Aspegren blir VD för Sweden Water Research från och med augusti.

Henrik AspegrenHenrik är idag vice förbundsdirektör på VA SYD och adjungerad professor vid LTH på Lunds universitet. Han har en bred och lång kunskap inom VA-branschen, samtidigt som han är en del av universitetsvärlden.

– Det här ska bli väldigt spännande. Vattenfrågorna är viktigare än någonsin och vi har utmaningar som vi måste lösa tillsammans. Sweden Water Research är en viktig arena för samarbete inom forskning och utveckling, säger Henrik Aspegren.

Sweden Water Research har hittills haft ett VD-skap som cirkulerat mellan de tre moderbolagen, där NSVA, Sydvatten och VA SYDs direktörer har turats om att vara VD ett år i taget. Eftersom bolaget växer har styrelsen beslutat att tillsätta en permanent VD för att få mer kontinuitet och strategisk styrning.

– För styrelsen har det varit viktigt att den som blir VD för Sweden Water Research förstår våra tre moderorganisationer och kan fortsätta att utveckla samarbetet mellan organisationerna, vilket passar väl in på Henrik, säger Magnus Jälminger, styrelseordförande för Sweden Water Research.

Henrik tillträder som VD den 1 augusti 2019.