
Undersökning av Vombsjöns fosfordynamik
Det här är Anna Södermans doktorandprojekt. Anna är industridoktorand på Sweden Water Research och Sydvatten genom Lunds Tekniska Högskola.
Sweden Water Research bedriver forsknings- och utvecklingsarbete inom vattenområden som är viktiga ur ett hållbart samhällsperspektiv.
Vi initierar projekt och söker lämpliga samarbeten för att öka kunskapen kring framgångsrika sätt att utveckla och klimatanpassa framtidens städer. Vårt F&U-arbete drivs som nätverk där våra ägarbolag aktivt medverkar och alla projekt bidrar till att lösa utmaningar relaterade till vattenkvalitet, digital transformation och cirkulär ekonomi.
Resultat av filtrering: 9
Det här är Anna Södermans doktorandprojekt. Anna är industridoktorand på Sweden Water Research och Sydvatten genom Lunds Tekniska Högskola.
Detta är August Bjerkéns doktorandprojekt. August är industridoktorand på Sydvatten genom Lunds tekniska högskola.
Detta är Emma Enströms doktorandprojekt. Emma är industridoktorand vid Sweden Water Research och Sydvatten via Lunds universitet.
AQUACOSM-plus är ett EU-finansierat samarbete mellan ett 60-tal mesokosmanläggningar i Europa för forskning om ekosystem i söt- och saltvatten.
Detta är Clemens Klantes doktorandprojekt. Clemens är industridoktorand på Sweden Water Research och Sydvatten via Lunds Tekniska Högskola.
Biologiska filter har används för rening av dricksvatten i över 200 år, men kunskapen om dessa har varit begränsad. I projektet har biofiltrens roll för för rening av vattnet undersökts, för att öka kunskapen och skapa effektivare och säkrare biologiska filter för framtiden.
I Aquanet studerar vi ekosystemens motståndskraft mot och respons på störningar och miljömässiga förändringar i en sjö.
Projektet "EGRUND – effektiv konstgjord grundvattenbildning för uthållig vattenförsörjning på Kristianstadsslätten" ska undersöka olika möjligheter till dricksvattenuttag ur Ivösjön genom att en buffert byggs upp genom infiltration till kritberggrunden intill sjön.
En fjärdedel av allt dricksvatten i Sverige produceras av vattenverk som utnyttjar konstgjord grundvattenbildning. Trots detta finns det väldigt begränsad information om hur dessa anläggningar borde drivas och hur infiltrationsverk driver sina anläggningar idag.