Varje droppe räknas – applikation ska hjälpa boende till hållbar vattenförbrukning - Sweden Water Research

Varje droppe räknas – applikation ska hjälpa boende till hållbar vattenförbrukning

Lunds kommuns fastighets AB tar fram en applikation som ger boende koll på sin vattenförbrukning. Henriette Jareklew berättar mer:

LKFs ”innovationshus” Xplorion används som ett living lab bland annat för att prova nya digitala tjänster. Just nu testar LKF boendeplattformen Brikks hos kunder som bor i Xplorion.

Berätta om vad ni gör?

Det är viktigt att vi använder vatten på ett så hållbart sätt som möjligt. För att vi ska kunna hjälpa våra kunder att på ett enkelt sätt få en mer hållbar livsstil när det gäller sin vattenförbrukning, kommer vi att ta fram en applikation till vår boendeplattform Brikks där våra kunder i realtid ska kunna se sin vattenkonsumtion. De ska även få information om hur hög en hållbar vattenförbrukning är. Eventuellt kommer det även finnas information om hur vattenförbrukningen bland övriga grannar ser ut.

Hur långt har ni kommit idag?

Under våren kommer vi att börja skissa på gränssnittet för applikationen. Vi kommer även att titta på hur vi på bästa sätt får information kring vattenförbrukning till applikationen.

Hur kommer det fungera när det är klart?

Vattenförbrukningen kommer att visas på en egen så kallad ”brikka” i beondeplattformen Brikks (se bilden). Med den vill vi hjälpa kunden till ett mer hållbart konsumtionsmönster gällande sin vattenförbrukning.

Läs mer om Xplorion