Kommunikatör till Sweden Water Research

Gillar du att driva kommunikationsprojekt framåt och att på ett rationellt och enkelt vis målgruppsanpassa information? Vill du arbeta både strategiskt och operativt med kommunikation kring något av det viktigaste vi har - vatten? Tillsammans med VA SYD söker vi nu en kommunikatör som ska arbeta på Sweden Water Research, med att stötta VD, projektledare, doktorander och forskare i all kommunikation från bolaget.

Din kommande roll

Sweden Water Research är NSVAs, Sydvattens och VA SYDs gemensamma forsknings- och utvecklingsbolag. Du kommer att arbeta med bolagets strategiska kommunikation och kommunikation i projekt. Dina arbetsuppgifter handlar om att arbeta för att sprida kunskap och resultat från specifika projekt samt den interna och externa kommunikationen för forskningsbolaget som helhet. Du kommer att ingå i Sweden Water Researchs ledningsgrupp och i ett nätverk med kommunikatörer från NSVA, Sydvatten och VA SYD.

Sammanfattningsvis innefattar tjänsten att:

 • Ansvara för bolagets kommunikationsstrategi och grafiska profil
 • Förvalta och utveckla hemsida, nyhetsbrev, pressarbete, sociala medier och andra relevanta kommunikationskanaler
 • Kommunicera i projekt som rör forskning, utveckling och innovation
 • Skriva texter och pressmeddelanden som förmedlar kunskap om forskning och utveckling
 • Stötta projektledare och doktorander i kommunikation, exempelvis inför kontakter med media
 • Samordna intern och extern kommunikation med delägarna VA SYD, Sydvatten och NSVA
 • Projektleda och producera evenemang och ta fram kommunikationskoncept för olika situationer och plattformar

Vi erbjuder

Tjänstens placering är på Sweden Water Researchs kontor som är beläget på Ideon i Lund där vi träffas regelbundet, med en möjlighet att arbeta hemma 1-3 dagar i veckan när arbetet tillåter. Lokalerna är ljusa och härliga med centrala gemensamma ytor för nätverkande och sociala tillställningar. Organisatoriskt kommer du att tillhöra VA SYDs avdelning Kund och Kommunikation, som består av ett tjugotal kollegor placerade på vårt kontor i centrala Malmö.

Som kommunikatör på Sweden Water Research får du möjlighet att påverka och kommunicera frågor som handlar om viktiga samhällsfunktioner. VA SYD värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdstid, friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling. Vi arbetar aktivt för att VA SYD ska upplevas som en mycket bra arbetsgivare av våra medarbetare.

Vem är du?

För att trivas i rollen är du en person som präglas av ditt engagemang, egna driv och professionalism i dina uppdrag.

Du trivs och är van vid att arbeta självständigt och kan både arbeta strategiskt och operativt. Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och kan förklara och visualisera komplicerade sammanhang på ett enkelt och målgruppsanpassat sätt. För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att skapa goda relationer med både kolleger och externa aktörer.

Du är även en god omvärldsbevakare och inspiratör som uppmuntrar idéer och nytänkande och kan omsätta detta i praktiken.

Dina erfarenheter

För att passa för tjänsten har du god vana av att driva kommunikationsarbete i projektform och är bra på att se helheten och göra prioriteringar.

Vidare ser vi att du:

 • Har en högskoleexamen inom kommunikation (eller annan för rollen relevant utbildning)
 • Har arbetat med strategisk kommunikation och kan vara bollplank till VD i kommunikationsfrågor
 • Har vana av att planera och producera innehåll för olika kanaler och plattformar
 • Har erfarenhet av att arbeta med webb, både innehåll och uppföljning
 • Behärskar program, som InDesign och Photoshop, för bildhantering och enklare grafisk produktion
 • Har erfarenhet av att arrangera och leda evenemang
 • Behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift

Givetvis är du en god skribent med känsla för copy och tonalitet och det är en stor fördel om du har erfarenhet av forskarvärlden sedan tidigare.

Har du även erfarenhet av liknande verksamhet samt ett intresse och engagemang för miljö och samhällsbyggnad är detta ett plus.

Välkommen med din ansökan!

Du blir anställd på VA SYD

VA SYD är en av Sveriges största VA- och avfallsorganisationer som storsatsar på hållbar avloppsrening och driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget. Inom branschen ska vi vara en av Europas modernaste och mest effektiva organisationer. Vår verksamhet är igång 24/7, har en halv miljon kunder och omsätter en miljard per år. Vi renar, kvalitetssäkrar och levererar dricksvatten och tar hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Sök tjänsten här