Kommunikatör

Nu söker vi dig kommunikatör som vill arbeta med Sweden Water Research och VA SYD. Du kommer vara anställd på VA SYD, avdelningen Kund & Kommunikation..

Gillar du att driva kommunikationsprojekt framåt? Kan du på ett rationellt och enkelt vis målgruppsanpassa information? Har du stor vana av att hantera mediekontakter och hitta intressanta pressvinklar på olika frågor? Är du strukturerad, engagerad, effektiv och bra på att samarbeta med olika yrkesgrupper? Vill du tillhöra ett livligt gäng entusiastiska kommunikatörer som alltid strävar efter hög kvalitet?
Hos oss blir dina uppgifter både att arbeta kommunikativt för att sprida kunskap som ska leda till att förändra attityd och beteende samt att arbeta med VA SYDs externa kommunikation i olika projekt. VA SYD är en av tre delägare i forskningsbolaget Sweden Water Research där du kommer att arbeta med den strategiska kommunikationen.

Vår kommunikationsenhet består av en kommunikationschef, en grafisk formgivare, en pedagog och fem kommunikatörer som arbetar tillsammans för att uppnå våra mål. Nu söker vi en kommunikatör som kompletterar vårt team.

I arbetet ingår till exempel:

• Att kommunicera VA SYDs löpande arbete med till exempel ledningsnät och dricksvatten
• Arbeta proaktivt med press och mediebearbetning
• Coacha utsedda talespersoner i mediekontakter och vara talesperson vid behov
• Förklara och visualisera komplexa sammanhang i olika kanaler beroende på målgrupp
• Planera, genomföra och delta i konferenser och event
• Kommunikativt stöd vid kris
• Omvärldsbevakning
• Budgetansvar

Kvalifikationer

För att passa för tjänsten har du en högskoleexamen inom strategisk kommunikation eller annan relevant utbildning samt flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är också en fördel om du har erfarenhet av forskningskommunikation. Du arbetar både proaktivt och rådgivande, är van vid press- och mediearbete och känner dig trygg i kontakten med journalister. Du har god erfarenhet av att skapa innehåll och publicera på webb och sociala medier, dessutom är du van vid programmen i Adobe CS. Det är en fördel om du tidigare beställt externa kommunikationstjänster. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift väl.

Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och kan förklara komplicerade sammanhang på ett klart och begripligt sätt. Du är en nyfiken person med mycket drivkraft, engagemang och professionalism samt har lätt för att skapa goda relationer. Du har förmåga att hantera flera parallella uppgifter samtidigt, se helheter och göra prioriteringar.

Vi söker dig som vill arbeta i enlighet med VA SYDs värdeord; miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet.
Tjänsten tillhör avdelningen Kund & Kommunikation.

Välkommen med din ansökan senast 12 november.

Här hittar du all information och ansöker.