Projektledare

Gillar du att driva forsknings- och utvecklingsprojekt (FoU-projekt) och vill arbeta med något av det viktigaste vi har – vatten? Sweden Water Research söker nu en projektledare för att utveckla FoU-projekt inom biologiskt stabila dricksvatten.

Om tjänsten

Sweden Water Research är NSVA, Sydvatten och VA SYDs gemensamma forsknings- och utvecklingsbolag. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla forskning och innovation inom ett av våra åtta fokusområden, biologiskt stabila dricksvatten. Här bedriver Sweden Water Research forsknings- och utvecklingsprojekt kring vattenkvalitet i allmänhet och biostabilitet i synnerhet. Vi tittar på hela kedjan från råvattentäkt till kund. Vi bedriver riktade projekt och testbäddsverksamhet i syfte att anamma ny teknik för dricksvattenkvalitetsmätning. Vi understödjer också forskning för en djupare förståelse av begreppet biostabilitet och hur olika beredningstekniker och ledningsnätet inverkar på biostabiliteten. En bärande frågeställning är hur vi kan utveckla och införa snabbare och mer relevanta analysmetoder för dricksvattenkvalitet – många av de metoder vi använder oss av idag har långa svarstider. När vi ersätter dessa metoder med snabb onlinemätning uppkommer en annan stor framtidsfråga – vad gör vi med all data och hur omvandlar vi data till information, som kan hjälpa oss att förstå och förutspå vattenkvaliteten?

Arbetsuppgifter

Du kommer bland annat att leda ett projekt för att införa onlinemätning av dricksvattenkvalitet i form av flödescytometrisk övervakning av mikrobiellt innehåll i dricksvatten hos våra ägare NSVA, Sydvatten och VA SYD. Du kommer att ha ett stort fokus på att implementera och skala upp detta i verksamheterna. En stor del av projektet handlar om att etablera nya arbetssätt, inte minst när det kommer till datahanteringsfrågor. Utbyte av data mellan ägarbolagen är av kritisk betydelse och projektet ska, tillsammans med våra ägare, ta fram en lösning för datahantering och -delning av flödescytometrisk data.

I rollen som projektledare ansvarar du för att:

 • Leda och hantera FoU-projekt
 • Utveckla processer och driva förändringsarbete
 • Hantera och utveckla relationer med våra ägare och externa intressenter
 • Sprida kunskap och erfarenhet såväl internt som externt
 • Omvärldsbevaka
 • Bidra med idéer och lyfta behov inom forskning, utveckling och innovation samt utveckla nya projekt genom ansökningsarbete

Tjänsten är placerad på Sweden Water Researchs kontor i Lund, men du kommer också att arbeta från våra ägare i framför allt Malmö och Helsingborg. Det finns även möjlighet att arbeta hemma någon eller några i veckan när arbetet tillåter. Som projektledare på Sweden Water Research får du möjlighet att påverka och utveckla frågor som handlar om viktiga samhällsfunktioner.

Dina egenskaper

Du är en person som präglas av engagemang, eget driv och professionalism i dina uppdrag. Du trivs och är van vid att arbeta självständigt och kan både arbeta strategiskt och operativt. Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och kan förklara och visualisera komplicerade sammanhang. För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att skapa goda relationer med både kolleger och externa aktörer. Du är även en god omvärldsbevakare och inspiratör som uppmuntrar idéer och nytänkande och kan omsätta detta i praktiken.

Kvalifikationer

För att passa för tjänsten har du intresse av driva FoU-projekt och är bra på att se helheten och göra prioriteringar. Vi söker dig som

 • Har högskoleexamen inom teknik, naturvetenskap eller annan för rollen relevant utbildning, doktorsexemen är meriterande men inget krav
 • Behärskar svenska och engelska mycket väl i tal och skrift
 • Har erfarenhet av projektledning
 • Har erfarenhet av datahantering
 • Har erfarenhet av FoU-arbete inom privat eller offentlig sektor

Om Sweden Water Research

Sweden Water Research är NSVA, Sydvatten och VA SYDs gemensamma forsknings- och utvecklingsbolag. Vårt arbete sker nära våra ägare, vilket gör att vi ibland arbetar från ägarnas kontor. Våra projekt bemannas ofta av personal hos våra ägare och bedrivs på deras anläggningar. Vår styrka är vår nära samverkan mellan forskare, ingenjörer, drift- och laboratoriepersonal.
På Sweden Water Research värnar vi om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid och erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet till semesterdagsväxling.

Mer information

Denna tjänst är ny och omfattar tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Alla tjänster som rör dricksvatten är placerade i säkerhetsklass 3. I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, det går också bra med dubbelt medborgarskap om det ena är svenskt.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta HR-chef Anna Holmstedt.

Sök tjänsten här

Skicka din ansökan med CV till HR-chef Anna Holmstedt. Vi tillämpar löpande tillsättning, så skicka in din ansökan snarast. Välkommen med din ansökan!