Projektutvecklare

Var med och påverka frågor om framtidens vattentjänster! Som projektutvecklare på Sweden Water Research får du möjlighet att jobba med frågor som handlar om viktiga samhällsfunktioner. Vi söker dig som vill vara med och utveckla innovativa och smarta vattentjänster.

Arbetsuppgifter

Som projektutvecklare är du aktiv både i FUI-projektens tidiga skede, och i ledarskapet för stora projekt. Du kommer att initiera, skapa, driva och följa upp projekt tillsammans med våra ägare. De flesta projekt sker i samarbete med många parter, till exempel våra ägare, akademin, offentliga eller privata aktörer.

Du ansvarar för hela processen från idé till avslutat och utvärderat projekt. Ibland är det du som leder projektet, ibland arbetar du med andra projektledare. Initialt kommer du att leda den svenska delen det pågående projektet REWAISE, ett innovationsprojekt som fått stöd genom EU:s ramprogram Horisont2020. Här samarbetar vi med aktörer och vattenföretag från Spanien, Storbritannien och Sverige. Din roll blir att samordna det svenska partnerskapet som består av bland annat VA SYD, Lunds universitet, Malmö stad och Lunds kommun.

Dina egenskaper

Du trivs med att utforska, utmana och tänka nytt. Du har förmåga att se helhetsperspektivet och att navigera i en komplex kontext. Din förmåga att arbeta självständigt matchas av din vilja att samarbeta och dela skratt med dina kollegor.
Du präglas av engagemang, eget driv och professionalism. Du har lätt för att snabbt sätta dig in i nya ämnen och kan förklara och visualisera komplicerade sammanhang. Du är en trygg och erfaren person som gillar att hitta lösningar på komplexa problem och trivs med att arbeta både strategiskt och operativt.

För att lyckas i rollen bör du ha lätt för att skapa goda relationer med både kolleger och externa aktörer. Du är även en god omvärldsbevakare och inspiratör som uppmuntrar idéer och nytänkande och kan omsätta detta i praktiken.

Kvalifikationer

Du har ett agilt mindset med förmågan att skapa struktur under växlande förutsättningar. Du har en relevant examen, gärna akademisk teknik- eller naturvetenskaplig utbildning, eller motsvarande kompetens, samt flera års arbetslivserfarenhet av projektledning/utveckling inom miljöområdet. Vi vill att du har erfarenhet av förändringsledning, verksamhetsstyrning och innovation. Doktorsexamen är meriterande men inget krav.

Du har en naturlig talang för att kommunicera, både på svenska och engelska, och din förmåga att bygga relationer gör dig till en pålitlig och värdefull medlem i vårt team. Du är duktig på att lyssna in behov, summera olika perspektiv och föreslå konstruktiva lösningar.

Mer information

Tjänsten är placerad på Sweden Water Researchs kontor i Lund, men du kommer också att arbeta från våra ägare i framför allt Malmö och Helsingborg. Det finns även möjlighet att arbeta hemma någon eller några i veckan när arbetet tillåter.

Denna tjänst är ny och omfattar tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Alla tjänster som rör dricksvatten är placerade i säkerhetsklass 3. I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, det går också bra med dubbelt medborgarskap om det ena är svenskt.

Har du några frågor är du varmt välkommen att kontakta HR-chef Anna Holmstedt.

Sök tjänsten här

Skicka din ansökan med CV till HR-chef Anna Holmstedt. Vi tillämpar löpande tillsättning, så skicka in din ansökan snarast. Välkommen med din ansökan!

Om Sweden Water Research

Sweden Water Research är NSVA, Sydvatten och VA SYDs gemensamma forsknings- och utvecklingsbolag. Vi initierar, leder och medverkar i nya ansökningar om forsknings- och utvecklingsprojekt och är en självklar samarbetspart hos våra ägarbolag. Vår vision innehåller en strategisk innovations- och forskningsagenda med fokus på vattenkvalitet, digital transformation och cirkulär ekonomi.