Senior Projektledare

Som senior projektledare hos SWR får du en unik möjlighet att vara med och utveckla verksamheten. Tyngdpunkten i ditt arbete är strukturering och genomförande av projekt i form av större komplexa förändringar och utvecklingar med kvalité.

Arbetsplatsbeskrivning

Sweden Water Research är ett forsknings- och utvecklingsbolag som forskar om vatten och utvecklar nya effektiva lösningar för att möta vattentjänstbranschens framtida utmaningar. Vi både initierar och leder projekt, nätverkar och samverkar samt ger aktivt stöd till innovationer i vattensektorn. Bolaget ägs av Nordvästra Skånes Vatten och Avlopp AB (NSVA), Sydvatten AB och VA SYD och finansieras genom att varje organisation avsätter minst en procent av sin omsättning till FoU-bolaget. Genom ägarna är bolaget förankrat i 18 kommuner i Skåne. Huvudkontoret finns på Ideon i Lund.

Arbetsbetsuppgifter

Som senior projektledare hos SWR får du en unik möjlighet att vara med och utveckla verksamheten. Tyngdpunkten i ditt arbete är strukturering och genomförande av projekt i form av större komplexa förändringar och utvecklingar med kvalité.
I rollen kommer du ansvara för att planera projekt, koordinering av aktiviteter, uppföljning och styrning av leveranser i samverkan med projektets olika intressenter och deltagare. Det är viktigt att i projekten säkerställa en tydlig och transparent kommunikation samt information avseende pågående projekt och dess status till styrgrupp och verksamhet. Du kommer även att vara delaktig i vidareutveckling och förbättring av SWR projektarbete.

 • Leda och samordna stora och komplexa utvecklingsprojekt (inkl. budgetuppföljning) där akademi, näringsliv och offentlig sektor deltar.
 • Projektleda och administrera mindre projekt
 • Samordna och skriva ansökningar till Vinnova, EU m.fl.
 • Bevaka utlysningar från Vinnova, EU m.fl.
 • Medverka för SWR vid konferenser, seminarier etc. i Skåne, Sverige och Europa.

Tjänsten är placerad på Sweden Water Research:s huvudkontor på Ideon Science Park i Lund.

Kvalifikationer

 • Erfarenhet av att leda komplexa projekt eller processer med externa aktörer involverade
 • Akademisk examen el. motsv. på magister-/masternivå
 • Erfarenhet av samverkan mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor
 • Erfarenhet av arbete i nationella och internationella program för finansiering av FoU-  verksamhet (t.ex. H2020, Vinnova, Interreg m.fl.)
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska
 • Minst 3-5 års arbetslivserfarenhet
 • God förmåga att samverka med arbetslaget på Sweden Water Research och medarbetare hos ägarorganisationerna
 • Intresse av att leda och driva innovationsfrågor i projektform
 • Förståelse av kommunala lednings- och beslutsfunktioner
 • Meriterande med erfarenhet från VA- eller vattenrelaterad verksamhet

För att lyckas i tjänsten utgår vi från att du har flerårig arbetserfarenhet som projektledare, är trygg i din roll, är driven och resultatinriktad som person och attraheras av ett arbete där du får ha många bollar i luften och där din leveransfokus och din skicklighet som koordinator kommer till användning. Då du som projektledare kan ha flera pågående projekt samtidigt är det avgörande att du har god administrativ förmåga och att du kan planera dina uppdrag på ett effektivt och strukturerat sätt. Du är en person med god förhandlings- och kommunikationsförmåga och trivs när du får möjlighet att bidra med processtänk och egna idéer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Projektanställning ca 1,5 år med goda möjligheter till tillsvidareanställning efter projektanställningens utgång.
Omfattning: Heltid 100%
Tillträde enligt överenskommelse, men gärna omgående.

Ansökan

Ansök senast den 1 april  2018 till HR Manager Anna Holmstedt; anna.holmstedt@swrab.se.

Kontakt

Om du har några frågor kring tjänsten kontakta:

Kenneth M Persson, forskningschef, professor
Tel +46 10-515 1040

Jesper König, projektsamordnare
Tel +46 73-518 0982